Ben je het zat om beperkt te zijn tot 25 km / u met de Bosch-motor van je elektrische fiets? U bent op de juiste plaats, Lilibike biedt u de mogelijkheid om de motor van uw elektrische fiets te ontketenen met een jailbreak-kit. Blader door de kits, vergelijk ze en kies degene die geschikt is voor uw Bosch-motor (Active, Performance of CX Line). Deskundig, zal ik u zo precies mogelijk en snel antwoorden. Mijn klanten kunnen getuigen :-).

Bosch: leider in de productie van elektrische fiets

Bosch is een Duits bedrijf opgericht door Robert Bosch in 1886. Oorspronkelijk is Bosch actief in de automobielindustrie als fabrikant van apparatuur. Het Bosch-bedrijf heeft wereldwijd ongeveer 300 000-medewerkers in dienst en wordt gekenmerkt door de basis waarin vrijwel alle voordelen worden teruggegeven. Het bedrijf raakte snel betrokken in verschillende sectoren, met name in het ontwerp en de productie van elektrische en hybride motoren. Bosch is momenteel marktleider in de verkoop van elektrische fietsmotoren. De fietsmotor bestaat momenteel in 3-versies: Active, Performance en CX.

logo bosch

Elektrische fietsmerken uitgerust met Bosch-motoren

Apache, Atala, Batavus, Bergamont, BHEmotion Bianchi, Breezer, Bulls, Butchers & sportfietsen, Cannondale, Carver, Centurion, Conway, Corratec, Crescent, Cresta Cube Dancelli, DBS, Definitive, Diamond, Diamond, Nederlands-id, eBike, Electra Flyer, Focus, Fuji, Gazelle, Gepida, Ghost, Gypsy Granville Gudereit, Haibike, Hercules, ik Sy, steenbokken, Kalkhoff, Kettler, Koga, Kreidler KTM Lapierre Lombardo, Matra, Mondraker, snor, Orbea, Pegasus, Peugeot, Puch, Raleigh, Riese & Müller, Brawl, Rose, Scott Simplon Sine, Solex, Sparta, Stevens, Stern, Thomson, Trek, Univega, stad Velo, Victoria, Viper, Wanderer, Whistle, Winora, Zemo

Bosch-dashboards en batterijen

De verschillende Bosch-motoren

actieve bosch motorlijn

Bosch Active Line

Met een koppel van 40 Nm biedt deze motor flexibele ondersteuning, tot 25km / u.

actieve bosch-motorleiding plus

Bosch Active Line Plus

Voor langdurige ondersteuning met een maximumkoppel van 50 Nm.

bosch motorprestatielijn

Bosch Performance Line

Dynamische ondersteuning, koppel van 63 Nm Beschikbaar in snelheidsversie (350 watts, 45 km / h).

bosch motorprestaties CX-lijn

Bosch Perf. CX Line

Laatst geboren uit het assortiment, max koppel van 75 Nm. Ideaal voor elk type koers.

Bosch Perf. Lijn 2020

Met een max. van 65 Nm weegt deze motor slechts 3,2 kg. Overdracht naar de keuzes: hub of derailleur.

Bosch Perf. Lijn CX 2020

Max. Koppel van 75 Nm voor een gewicht van 2,9 kg. Overdracht naar de keuzes: hub of derailleur. Ook beschikbaar in snelheidsversie (45 km / h)

Bosch-compatibele ontspankits

MerkModelCaractéristiques
SpeedboxSpeedbox 2 BoschInterne kit voor totale ontklemming
Asa eSpeedB25.14Interne kit voor totale ontklemming
Asa eSpeedB45.14Interne set voor speedbike
BadassebikeBadassbox 4 BoschExterne kit, gegevens gedeeld door 2

Hoe ontketen je een Bosch-motor?

De elektrische fietsafstelling wordt gedaan door een kit van debridage (set van tuning) op je fiets te installeren. Deze kit werkt in op je motor en transformeert het signaal dat door de controller wordt uitgezonden. Dus uw Bosch-motor interpreteert uw snelheid anders en blijft u verder helpen dan de oorspronkelijke limiet.

Er zijn verschillende methoden. U moet een kit op het frame of direct op de motor installeren. Afhankelijk van het merk van uw elektrische fiets en het type Bosch-motor, verschilt de setinstallatie enigszins.

Interne installatie

  1. Scheid de Bosch-motor van de elektrische fiets
  2. Identificeer de kabels die op de motor zijn aangesloten
  3. Ontkoppel de juiste 2-connectoren en sluit de set in serie aan
  4. Hermonteer uw Bosch-motor opnieuw
  5. Volg de manipulatie om de kit te activeren

Externe installatie

  1. Identificeer de doellocatie van de set op het achterwielframe
  2. Plaats de AAA-batterij in de Bosch-afstemmodule
  3. Bevestig de set op het frame van je fiets, dicht bij de magneet
  4. Uw Bosch-motor is permanent ongebogen

Volgens artikel L317-5 van de wegcode van 24 december 2019, de verkoop van objecten die het mogelijk maken de wettelijke limieten te overschrijden die zijn vastgesteld met betrekking tot de snelheid van een bromfiets, een motorfiets, een persoonlijk transportvoertuig gemotoriseerde, gemotoriseerde vierwieler of rijwiel (elektrische fiets / elektrische fiets) is in Frankrijk verboden.

We zijn daarom genoodzaakt om niet langer naar Frankrijk en de Franse overzeese gebieden te sturen. Wij danken u voor uw begrip,

- Je Lilibike-team